ÉPÍTS HIDAT!

Múzeumpedagógiai foglalkozás A HÍD – lebegő konstrukció kiállításhoz. A foglalkozás a kiállítás ideje alatt, 2019. január 9. és február 23. között volt kérhető, csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

A hídról sokféleképpen gondolkozhatunk. Konkrét hidakat mindannyian ismerünk, s talán legtöbbünk gondolatában elsőként a budapesti hidak valamelyike jelenik meg. Azonban átvitt értelemben is számtalan képzetünk lehet róla. A híd, ami összeköt vagy épp távol tart két pontot, áthidal valamit, gondolhatunk rá közösségi térként, de mint út is megjelenhet előttünk, mely akár egy másik világba is vezethet minket…

A foglalkozás során a fogalmi megközelítés és a térbeli konstrukció is hangsúlyos szerepet kap. Mindenekelőtt lehetőséget ad a kísérletezésre, a kreatív gondolkodásra, fejleszti a térismeretet és elősegíti a vizuális kifejezést. Továbbá a játékos feladatok formálják a diákok problémamegoldó és csapatmunkára való készségét.

Időigény: 60 perc

Korosztály: 12-18 év

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, önismeret, csapatmunkára való készség, figyelemkoncentráció, kreatív és konstruktív gondolkodás, problémamegoldó készség

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

12-18 éveseknek

Időigény

60-90 perc