Elindult a jelentkezés augusztusi nyári táborunkra

2015. augusztus 24 – 28. között ismét nyári tábort tartunk egyhetes turnusban általános iskola felső tagozat és gimnazisták (10 – 18 évesek) számára a Deák17 Galériában és a margitszigeti Holdudvarban.

Időtartam: 2015. augusztus 24 – 28. (5 nap) Hétköznaponként (hétfőtől péntekig) 9.00-17.00 óráig

Foglalkozások helyszínei: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Holdudvar Galéria, Margitsziget

Az egyhetes program során a résztvevők egyéni, páros és csoportos művészeti foglakozásokon vesznek részt, melyek középpontjában a Város áll. A mindennapi városi környezet felépítése és architektúrája, természetes és mesterséges építményei adják az alapot a különböző technikákat bemutató foglalkozások során. A hét végére az egyes foglalkozások folyamán készült produktumok egy város-maketté állnak össze, mely később a Deák17 Galériában kiállításra kerül.

 

A különböző rajzi és makettező technikákkal kapcsolatos foglalkozásokat és a makett készítés egy részét a Deák17 Galériában tartjuk, míg a Holdudvarban a látvány utáni szabadkézi rajzot és pasztellel való alkotást gyakorolhatják a tábor résztvevői.

 

A foglalkozások egységei, melyek fejlesztik a tér- és formaszemléletet, a kézügyességet és a kreativitást, három csoportba oszthatók:

1. Szabadkézi rajz, festés és nyomhagyás a természetben (kezdeti land-art törekvések)

2. Makettezés papírból (mozaikkészítés papírból, papírmaséból kisebb objektumok készítése)

3. Digitális technikák, okostelefonnal, fényképezőgéppel való fotózás és utómunkálatok (digitális kép-montázs)

 

Jelentkezésüket kérjük, küldjék el 2015. augusztus 10-ig a deak17galeria@gmail.com címre, az email tárgyában „Jelentkezés nyári táborra” megjelöléssel. A levélben kérjük, adják meg az alábbi adatokat:

–        gyermek neve

–        életkora

–        adatlap csatolása

 A nyári táborban a részvétel korlátozott, így az első 20 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani beérkezési sorrendben.