EGYIKNEK SZEMÉT, MÁSIKNAK KINCS

Osztályfoglalkozás

2022.01.21. – 2022.03.19.

Időigény: 75 perc
Ajánlott korosztály: 10-15 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 19-ig

Mik azok a szemétszigetek? Hogyan alakulnak ki? Milyen tárgyak azok, amiket csak egyszer használunk, és utána egyből kidobunk? Hogyan lehetne ezen változtatni? Mi lehet az az újrafelhasználás (upcycling) és hogyan kezdjünk neki? Nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a diákok, hanem maguk is kipróbálhatják, hogyan készülhet hulladékból designtárgy: designpénztárca, kulcstartó, ékszer vagy akár installáció – mindezt a saját környezetünkből kiindulva.

A környezetszennyezés és az újrahasznosítás olyan kifejezések, melyekkel nap, mint nap találkozunk, de kérdés, hogy ezek csupán üres szavak maradnak számunkra vagy a mindennapokban is felismerjük jelentőségüket. A foglalkozáson a diákok tematikus activity-játékkal kerülnek közelebb az újrafelhasználáshoz köthető fogalmakhoz.

A tárlat a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait mutatja be. A kiállított tárgyak a kidobásra ítélt hulladékanyagok felhasználásával művészi, esztétikai és tartalmi értéket közvetítenek, aminek hatására környezettudatosabban láthatjuk környezetüket.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

10-15 év

Időigény

75 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu