EGYIKNEK SZEMÉT, MÁSIKNAK KINCS

Osztályfoglalkozás

Időigény: 75 perc
Ajánlott korosztály: 10-15 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: február 1-től

A környezetszennyezés és az újrahasznosítás olyan kifejezések, melyekkel nap, mint nap találkozunk, de kérdés, hogy ezek csupán üres szavak maradnak számunkra vagy a mindennapokban is felismerjük jelentőségüket.

A foglalkozáson a diákok különböző anyagokkal megismerkedve játékos formában kerülnek közelebb az újrafelhasználáshoz, aminek hatására környezettudatosabban láthatják környezetüket. A foglalkozás második részében kidobásra ítélt „hulladékból” designtárgyakat készíthetnek.

A TRASH OR ART? kiállítás kiváló lehetőséget biztosít, hogy a diákok felismerjék, hogy a változásokat saját környezetünkben érdemes kezdeni. A tárlat a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait mutatja be. A kiállított tárgyak a kidobásra ítélt hulladékanyagok felhasználásával művészi, esztétikai és tartalmi értéket közvetítenek.

Fontos: A foglalkozáshoz kérjük lehetőség szerint minden diák hozzon otthonról egy előzetesen elöblített tetrapakkos, literes, tejes vagy gyümölcsleves dobozt.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

10-15 év

Időigény

75 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu