DON’T WASTE – MAKE ART!

Osztályfoglalkozás

2022.01.21. – 2022.03.19.

Időigény: 60 perc
Ajánlott korosztály: 14-18 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő(magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 19-ig

A TRASH OR ART? kiállításhoz kapcsolódó interaktív foglalkozáson a diákok játékosan ismerkedhetnek meg az upcycling art, azaz a kreatív újrafelhasználás fogalmával, az újrahasznosítással, a megújuló energiaforrásokkal és a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjével. A foglalkozás végén David Attenborough, Jane Goodall és Peter Wohlleben gondolataiból kiindulva csoportos projektmunkát (fotókat, installációt vagy akár öltözéket) készíthetnek hulladékanyagokból és a kiállítás alkotásaihoz kapcsolódva.

A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait (installációkat, öltözékeket, designtárgyakat és a témához kapcsolódó fotókat) mutatja be a TRASH OR ART? című tárlat. Az upcycling art a kidobásra ítélt hulladékanyagok felhasználásával művészi, esztétikai és tartalmi értéket közvetít. A foglalkozáson a diákok közelebb kerülnek az újrafelhasználáshoz, aminek hatására környezettudatosabban láthatják környezetüket.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

14-18 éves korig

Időigény

60 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu