DELETE VAGY ENTER

Osztályfoglalkozás 11-15 évesek korosztálynak

2023.01.24. – 2023.02.24.

Időigény: kb. 60-90 perc
Ajánlott korosztály:
 11-15 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: január 24-től február 24-ig

Az interaktív foglalkozás kiindulópontja gyerekek által készített számítógépes játékok, s innen barangolunk tovább a játékok világának erdejében: a Commodore 64 legegyszerűbb pixeles figurái elevenednek meg előttünk, majd egy igazi játékgépet „megszólaltatva” elérünk a kortárs médiaművészek számítógépes játék-alapú alkotásaihoz is. A diákok a képzeletben bejárt út során kreatív feladatokon keresztül kapcsolódnak nemcsak a kiállítás anyagához és a számítógépes játékok történetiségéhez, hanem magához a játék témájához is.

A foglalkozás a C3 Alapítvány 2022-ben huszadik alkalommal meghirdetett Szabadfogású Számítógép versenyének anyagán és a jubileumot ünneplő tárlaton kalauzol végig. A C3 versenyén a 19 év alatti résztvevők bármely saját készítésű, számítógéppel vagy digitális eszközzel létrehozott projekttel pályázhattak, s a szabad kísérletezés, egyéni alkotókedv friss és eredeti eredményei, míg a jubileumi kiállítás a játék fogalmát járja körbe.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, csapatmunkára való készség, fogalmi gondolkozás fejlesztése, térbeli tájékozódás fejlesztése, vizuális és nyelvi önkifejezés

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

11 - 15 év

Időigény

kb. 60 - 90 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu