CTRL+ ALT + DELETE

Osztályfoglalkozás 15-18 éves korosztálynak

2023.01.24. – 2023.02.24.

Időigény: kb. 60-75 perc
Ajánlott korosztály:
 14-18 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: január 24-től február 24-ig

Indítsd újra! A CTRL+ALT+DEL gomb a legjobb kombináció a lefagyott számítógép „újraélesztésére”. Ezt részben a kiállítás anyagában szereplő- akár 20 éves számítógépes játékok- revitalizálására is érthetjük, amik csipkerózsika-álmukból ébrednek egy-két évtizedes pihenés után a kiállítás apropóján. Emellett a kortárs médiaművészek alkotásaiban felfedezhető egykori számítógépes figurákra, terekre is vonatkoztatható ez az újraélesztés vagy rekonstrukció, hiszen például az arcade-gépen futó Pac-Man már a 40-es éveit tapossa. A történeti áttekintéssel fűszerezett foglalkozás során a diákok számítógépes játékok labirintusában fedezhetik fel az ösvényeket és kapcsolódási pontokat.

Az interaktív tárlatvezetés a C3 Alapítvány 2022-ben huszadik alkalommal meghirdetett Szabadfogású Számítógép versenyének anyagán és a jubileumot ünneplő tárlaton kalauzol végig. A C3 versenyén a 19 év alatti résztvevők bármely saját készítésű, számítógéppel vagy digitális eszközzel létrehozott projekttel pályázhattak, s a szabad kísérletezés, egyéni alkotókedv friss és eredeti eredményei, míg a jubileumi kiállítás a játék fogalmát járja körbe.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, térbeli tájékozódás, csapatmunkára való készség, fogalmi gondolkozás fejlesztése

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

15 - 18 év

Időigény

kb. 60 75 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu