Comics & Relax – Képregénykészítés a vándorlásról, utazásról

 

A képregényes forma kiválóan alkalmas összetett gondolatok megfogalmazására, mivel elbeszélés képből és szövegből egyaránt építkezik. Az önkifejezésnek ez a formája a diákokat is megragadja, ezt bizonyítják középiskolákban és fesztiválokon tartott képregény rajzolások példája

Projekt megvalósulása: A diákok saját munkákat, képregényeket készítenek a felvetett témakörön belül. A képregényben olyan történetet beszélnek el, ami lehet önismereti indíttatású, önmagukat és vélekedésüket helyezve a középpontba. Vagy egy fiktív történet megalkotásán keresztül közelednek a téma felé, saját mini-univerzumot megalkotva figuráikkal.

A foglalkozás menete:

Ismerkedés a képregénykészítés alapjaival: képregényoldal, panelek, szövegbuborékok alkalmazási lehetőségeit, funkcióját fedezzük fel.

Tervezés és megvalósítás: vázlatokat, majd 1 karaktertervet és 1 képregény oldalt készítünk, sőt plusz feladatként pop-up lap is lehet kivágható a saját figurákból. Lehetőség van előre gyártott képregény oldalakba is belerajzolni. Ezek előre kinyomtatott A4-es lapok, üres képregényes panelekkel, így csak bele kell rajzolni az üres négyzetekbe, téglalapokba.

Kiértékelés, beszélgetés: a foglalkozás végén közösen beszéljük meg tapasztalatainkat, élményeinket.

 

Maximum létszám: 10 fő

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.