Budapesti barangoló

Budapesthez kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

A foglalkozás során bebarangoljuk Budapestet, megismerkedünk a város néhány fontos nevezetességével és számos érdekességről is szó esik. A feladatok elsősorban csoportmunkára épülnek, a drámapedagógiai elemek mellett logikai és vizuális rejtvények is színesítik. A foglalkozáson a gyerekek közelebb kerülhetnek a város történelméhez és mindennapjaihoz is, valamint földrajzi és közlekedési ismeretekre is szert tehetnek.

Időigény: 60 perc

Korosztály: 10-14 év

Fejleszthető kompetenciák: személyiségfejlesztés, csapatmunkára való készség, figyelemkoncentráció, kreatív és konstruktív gondolkodás, problémamegoldó készség

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Ajánlott korosztály

10-14 éveseknek

Időigény

60 perc