Budapest egy szabadtéri galéria

2021.10.01. – 2021.12.17.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.
Helyszín: Deák17 Galéria és a környék Street art alkotásokban gazdag utcái
Időigény: 90 perc
Korosztály: 12-18 év
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Létszám: minimum 8 fő – maximum 20 fő, magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek.
Kérhető: október 1-től, keddtől péntekig 10 és 18 óra között

Kerámiaszavak a falakon, miniszobrok, hatalmas méretű tűzfalak, és még folytathatnánk a felsorolást. Vezetett séta keretében ismerkedünk meg a Street art, Urban art alkotásokkal az 5. kerület utcáin. A sétát a Deák17 Galéria terében a Budapest Street Archæology kiállítás vezeti fel, a kiállítás idejére a kiállítótérbe is beköltöztek az alkotások az utcákról. A foglalkozás során a Galéria white cube kiállítótere és az utca művészete észrevétlenül kapcsolódik össze. Ezt a programot kiemelten ajánljuk a pedagógusok figyelmébe iskolai projektnapokra, tanítás nélküli munkanapokra is.

Fontos információ: A séta az optimális időjárási viszonyok függvényében tartható meg. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a foglalkozás Galéria terén kívüli megtartását akkor helyette a fiatalabb korosztálynak a Lerántjuk a leplet a Street artról, az idősebb korosztálynak az Írás a falon, avagy képben vagy a Street arttal? foglalkozásokat tudjuk megtartani a Galéria terében!

Fejleszthető kompetenciák: társadalmi érzékenység, kreativitás, kritikai gondolkodás, önkifejezés

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Fotó: Zsigó Bianka

Sajtómegjelenések:

2021. október 08., URBAN MŰVÉSZET MAGAZIN, A Street art és a design határán – A Deák17 Galéria programjai LINK

Ajánlott korosztály

12-18 év

Időigény

90 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu