Bevezetés a sticker art világába!

Dobozfoglalkozás egyéni látogatóknak, családoknak

2021.11.08. – 2021.12.17.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.
Időigény: 20-30 perc
Korosztály: 5-99 év
Létszám: kötetlen
Kérhető: 2021. november 8-tól (keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9 és 13 óra között)

A dobozfoglalkozás az egyéni látogatóknak és családoknak készült foglalkozás. A galériatérbe kihelyezett „kreatív doboz” egy – a Budapest Street Archæology kiállításhoz kapcsolódó – alkotófolyamatot mutat be. Az alkotás a Street art matricázásához (sticker art) és sokszorosított matricáihoz kapcsolódik, amit a látogatók a dobozban szereplő leírás alapján maguk is elkészíthetnek.

A foglalkozás a Budapest Street Archæology kiállításhoz kapcsolódik. A tárlat a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásaiból merít – az elmúlt 20 évet felölelve. A foglalkozás célja, hogy az érdeklődők megismerjék a kortárs művészet eme vonulatát, kulcsot kapjanak az utcai alkotásokhoz és lehetőséget, hogy ennek hatására tudatosabban szemléljék lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, grafikai tervezés, kézügyesség

A foglalkozás során fényképeket is készíthetünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.