Beszédes bohóc

Egyéni foglalkozás a Micsoda cirkusz! c. kiállításhoz

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Célcsoport: 6-12 éveseknek

Használt anyagok: színespapír, stift, színes ceruza, grafit, színes filc, olló.

Foglalkozás egyéni látogatáshoz, 1 fő.

A Beszédes bohóc foglalkozáson a kiállítás önálló bejárását követen a látogatóknak egy bohóc arcot van lehetőségük elkészíteni. A bohóc haja papír karikákból készül, amelyekre azok a tetszőleges szavak kerülnek, amik a kiállítás során vagy azzal kapcsolatban érzett, tapasztalt a gyermek.

A Beszédes bohóc foglalkozás a kiállítás továbbgondolására ösztönöz, ezzel is mélyebben feldolgozva a központi témát, a cirkusz varázslatos világát. A kiállítás elemeit tekintve igazán sokrétű és sokszínű bemutatásra kerül a cirkusz: a félelmetesebb, groteszkebb vonaltól kezdve, a játékos, humoros megjelenítésig. Éppen az előbb említettek miatt fontos, hogy az így megfogalmazódott összefüggéseket, gondolatokat a gyerekek a saját nyelvükön, játékos formában tudják kifejezni. Ahhoz, hogy a bohóc valóban beszédes legyen, egy kis segítséget is nyújtunk gondolatébresztő kérdések formájában.

Az elkészítés menete: Egy előre elkészített leírás kíséri végig a munka menetét, amelyet a Galéria munkatársaitól lehet elkérni.  Minden sablont, alapanyagot is előkészítettünk, így az összes segítség adott ahhoz, hogy a bohócot megalkothassák a gyermekek, látogatók.

Fejleszthető kompetenciák: kreatív gondolkodás, önismeret, önkifejezés, asszociációs készség, szókincs, kézügyesség, tervezés

Gyere és vágj, rajzolj, tedd egyedivé a saját bohócod és vigyél haza egy darabot általa a kiállításból!

A foglalkozás és a kiállítás INGYENES.

A foglalkozást galériánk gyakornoka, Heilman Petra Kata készítette.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Ajánlott korosztály

6-12 éveseknek

Időigény

60 perc