Bartók135 kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások

A Bartók újratöltve! című országos diákpályázatra 10 és 23 év közötti fiatalok Bartók három színpadi művével  – A fából faragott királyfival, A csodálatos mandarinnal és A kékszakállú herceg várával – kapcsolatos koncepció-leírásokat, rajzokat, maketteket, terveket, zenei kompozíciókat küldtek be. A Bartók135 kiállításunkon egymás mellett mutatjuk meg pályázatra beérkezett terveket, amelyeken Bartók színpadi művei egy mai fiatal életérzésével jelennek meg. A diákok alkotásai mellett kortárs művészek Bartók munkásságára reflektáló műveit és Bartók születésének 100. évfordulóján bemutatott operaelőadás grafikai terveit is megismerhetik a hozzánk ellátogatók. Múzeumpedagógiai foglalkozásaink során szeretnénk közelebb hozni a gyermekeket és fiatalokat a zene és a komolyzene világához, megismertetni velük a színházi és zeneművészeti szakmák hátterét.

 

Ajánlott korosztály: 7 éves kortól illetve általános és középiskolás tanulók számára.

 

Választható foglalkozások:

1. Árnyjáték Bartókra (7-13 éveseknek): Bartók Béla választott színpadi művét (A csodálatos mandarin, A fából faragott királyfi,  A Kékszakállú herceg vára) árnyszínházban jelenítjük meg, amelynek során nem csak a bábok, hanem a gyerekek is bebújhatnak a színpad mögé.

 

2. Bartók újratöltve! (14-18 éveseknek): Bartók három színpadi művének zenéjét, a kiállítás kortárs műtárgyai által keltett hangokat és vizuális inspirációt, saját ötleteket, zenei asszociációkat felhasználva, digitális technológia és vágóprogram segítségével zenét írunk és közösen újraértelmezzük Bartók Béla három színpadi művét.

 

A  foglalkozások részletes leírása letölthető INNEN!

 

A programon fotókat is készítünk, a foglalkozás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak, hogy a felvételeken szerepeljenek és a Galéria kommunikációs felületein felhasználja azokat.