BÁBSZÍNHÁZI ABC – A tervezőasztaltól a színpadig

Osztályfoglalkozás 11-15 éves korosztálynak

2023.03.22. – 2023.05.27.

Hogyan születik meg egy színdarab? Hány kéz mozgatja a bábokat? Hogy lehet hunyorítani egy cicabábbal? Mi az a bunraku? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a diákok az interaktív osztályfoglalkozás keretében. A Budapest Bábszínház kreatív csapatmunkáját bemutató kiállításon közel 150 bábot és számos archív plakátot is láthatunk.

A Budapest 150 rendezvénysorozat alkalmából megrendezett MINDEN BÁB! című kiállítás a Budapest Bábszínház 74 évének történetébe nyújt betekintést. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozva, bemutatja a különböző korszakok bábjait és tervezőit, akik között olyan elismert festőművészek is dolgoztak, akik az Európai Iskolához köthetőek.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, esztétikai kompetencia, téri tájékozódás, dramatizálás, csapatmunkára való készség, vizuális és nyelvi önkifejezés

Kapcsolódó tantárgyak: irodalom, technika, rajz-és vizuális kultúra


Időigény: kb. 60-90 perc
Ajánlott korosztály:
 11-15 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 22-től május 27-ig


A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Ajánlott korosztály

11-15 éves korosztály

Időigény

kb. 60-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

irodalom, technika, rajz-és vizuális kultúra

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu