Álmodj magadnak egy országot! – foglalkozás Maia Flore Imagine France kiállításához

 

Az Imagine France Maia Flore fotóinak segítségével álomszerű utazásra invitálja a nézőt Franciaország leggyönyörűbb kulturális helyszínein. A 28 fotóból álló sorozatban egy elképzelt karakter jelenik meg mindig az adott helyszínhez alkalmazkodva a maga költői és meglepő módján. A fotós modellként és megfigyelőként éled újra a műemléki helyszíneken. Alakja a természeti és az épített örökség aktív szereplőjévé válik, átalakítva a realitást metaforikus és valószínűtlen szituációkba.

Gyertek velünk Álmodj egy országot! múzeumpedagógiai foglalkozásunkon egy képzeletbeli utazásra Franciaország műemléki helyszíneire! A foglalkozás során mi is átalakítjuk a valós földrajzi színhelyeket, és létrehozunk egy olyan álombeli helyszínt, ahol azok a tájak és épített örökségek találhatók, ahol a legszívesebben élnénk. Ezeket a helyszíneket töltjük meg élettel, a foglalkozás végére elképzelt országunknak lakói, gasztronómiája és művészete lesz. Szereplőinket elhelyezve olyan szituációkat, történeteket mesélünk el, amelyekkel visszaadjuk az ország hangulatát, életérzését. Mindehhez a fotó és a montázs technikáját használjuk, magunkat is belekomponálhatjuk az álom-országba!

 

Ajánlott korosztály: 7-18 év

Időigény: 1-1,5 óra

A foglalkozás kérhető: 2017. máricus 14. és április 14. között

Regisztráció  és időpontegyeztetés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

A foglalkozás előre egyeztetve kérhető adott tanórához, tananyaghoz is: francia- és idegen nyelvek, vizuális kultúra, ének-zene, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, magyar nyelv-és irodalom, művészettörténet, dráma-tánc, mozgókép-és médiaismeret, filozófia, technika, életvitel és gyakorlat, informatika.

 

A tárlat a Budapest FotóFesztivál programjaként és a Frankofón Fesztivál keretében kerül megszervezésre.

 

Kapcsolódó kiállítás: Maia Flore Imagine France

 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.