Dobozterek, magán(y)gyűjtemények a tihanyi ARTplaccon

Július 21. és 24. között a Balaton partjára költözünk. Látogass el Te is a tihanyi ARTplaccra és készítsd el saját mikrovilágodat a Dobozterek, magán(y)gyűjtemények kiállításunk utazó tárlatának installációjában.

 

Az idei ARTplacc témájához kapcsolódva –fenntartható fejlődés, bioszféra rezervátum – kapcsolódó foglalkozásokkal készülünk a júliusi tihanyi fesztiválra.

 

A Dobozterek, magán(y)gyűjtemények kiállításunk utazó tárlatán megtekinthető lesz jó pár dobozmunka illetve mini interjúk formájában maguk a művészek is mesélnek majd arról, hogy miért kezdtek el ezzel a technikával foglalkozni. A kiállított dobozterek egy csoportja a XVI-XVII. században divatossá vált Wunderkammer gyűjteménytípust idézik meg, melyek a gyűjtő korának csodáit mutatták be egy doboz vagy szoba méretű kiállítótérben, mintegy mikrokozmoszként. A dobozterek másik csoportja a gyűjtési tevékenységet és titkos világunkba való bepillantás lehetőségét hordozza magában.

 

A kiállításhoz kapcsolódó Mikrovilágok foglalkozásukon csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között mindenki létrehozhatja és üvegbe zárhatja saját világát, melyhez felhasználjuk és újrahasznosítjuk a környezetünkben keletkezett hulladékokat és a természetben talált elemeit (letört ágak, elhullott levelek, kavicsok stb), de beleszőjük saját kincseinket is. A foglalkozásokat elsősorban a 14 és 18 év közötti fiataloknak ajánljuk.