Brüsszelben jártunk!

A 150 éves Budapest Európa egyik legszebb városa, mely sokak számára zajos, nyüzsgő közeg lehet, de emellett csupa meglepetést és felfedésre váró látnivalót rejt. A Deák17 Galéria két munkatársa, Gréta és Evelin azért is utazott május elején Brüsszelbe, hogy Budapest kincseit ott is népszerűsítse. Olvassátok az ő beszámolójukat!

Isztambul és Bukarest után most Európa fővárosával folytattuk a világ meghódítását, ahol az Európa Napja rendezvényen tartottunk gyermekprogramot és múzeumpedagógiai foglalkozást. A már korábban az Ünnepi könyvhéten és a Nemzetközi Könyvfesztiválon is szereplő, népszerű foglalkozás során a gyerekek hazavihető, dekoratív kis könyvet készíthettek el saját kezűleg, amely Budapest ikonikus épületei, köztük a Városháza, a Parlament, a Lánchíd és a galériánknak otthont adó Deák Ferenc utca 17. szám alatt található 110 éves szecessziós épület igényes rajzait tartalmazza.

A kreatív workshopon a gyerekek elsajátították a könyv anatómiáját: megtudhatták mi a gerinc, a borító, az ív, valamint játszva tanulhattak a magyar főváros egyesülésének ünnepéről is. A saját készítésű könyv rajzai a későbbiekben bármikor kiszínezhetők, így egy sokáig tartó emléket vihettek haza Budapestről.

Sokféle nemzetiségű család és gyerek megfordult a standunknál. Miközben a gyerekek alkottak, a szülők, átlapozva az épületek rajzait, elmesélték legszebb budapesti élményeiket. A foglalkozást angol és olasz nyelven tartottuk, telefonos fordító segítségével pedig még franciául, csehül és japánul is kommunikáltunk a gyerekekkel!

https://150.budapest.hu/esemeny/europa-napja-brusszel