Misszió

Közelebb hozzuk a kortárst!

A Deák17 Galéria célja, hogy a fiatalokkal megismertesse és megszerettesse a kortárs képzőművészetet, elmélyítse ismereteiket a vizuális kultúra területén, valamint lehetőséget biztosítson számukra bemutatkozásra. Küldetésünk, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutassuk Budapest Főváros művészetpártoló, tehetségsegítő tevékenységét. Emellett szakmai programok szervezésével igyekszünk támogatni a vizuális kultúra területén dolgozó szakembereket. Munkák során fontos számunkra az értékközvetítés. Szeretnénk elősegíteni a párbeszédet a különböző generációk és társadalmi csoportok között, és a fiatalok figyelmét fontos társadalmi problémák felé irányítani. Különösen szívünk viseljük a környezetvédelem ügyét.

Küldetésünket az alábbi alapelvek szerint végezzük:

  • A kortárs képzőművészek munkáival együtt mutatjuk be fiatal és gyermekművészek alkotásait
  • Múzeumpedagógiai foglalkozásokat és különböző programokat szervezünk a kiállításokhoz, amelyek segítik a látottak befogadását, feldolgozását és értelmezését.
  • Programjainkkal és foglalkozásainkkal elősegítjük, hogy a fiatalok képességei fejlődjenek, személyiségük kibontakozzon, önmagukon túl érzékenyek legyenek olyan társadalmi problémákra, mint például a környezetszennyezés vagy a kirekesztés.
  • Fontosnak tartjuk egy olyan közösségi tér és olyan programkínálat létrehozását, amelyben biztosítjuk a családok közös időtöltését és szórakozását.
  • Szem előtt tartjuk közvetlen környezetünket, Budapestet, a természeti és épített környezet kapcsolatából fakadó kérdéseket.
  • Célunk egy olyan intézmény működtetése, amibe közönségünket bevonva, visszajelzéseiket és javaslataikat beépítve fejlesztjük programjainkat, tevékenységünket.

Galériatörténet

A Deák 17 Galériában 2014 óta mutatjuk be hazai képzőművészek és gyermekalkotók munkáit. A hazai galériák között egyedülálló módon nálunk a középpontban a fiatal, 6 és 23 év közötti alkotók állnak. A Galéria fennállása óta közösségi térként is működik. A kiállításokon kívül gyakran szervezünk különféle kulturális programokat, családi matinékat, nyári táborokat. Ezenkívül hiánypótló, művészeti nevelést támogató feladatot látunk el. Számos szakmai programnak, konferenciának, előadásnak, kerekasztal-beszélgetésnek és továbbképzésnek adunk helyet.

2020 – A Galéria elnyerte a Családbarát és Közösségi Múzeum címet.

2019 – Először képviselte a Galériát saját kabalafigurája, Arti cica.

2018 – Megjelent a Városi Zöld Füzet családi foglalkoztató könyv, amely a főváros zöld területeit és azokhoz kapcsolódó érdekességeket mutat be. A Füzetből 1255 példányt vettek át a Galériában az érdeklődők.

2017 – Megjelent A kör négyszögesítése sorozat első kötete, amely a Galéria 2015-ös és 2016-os múzeumpedagógiai programjait foglalja össze.

2016 – 34 diák összesen 743 órában végzett iskolai közösségi szolgálatot a Deák17-ben.

2015 6797 fő látogatott el a Galéria kiállításaira már a megalakulásának első évben.

2014 – December 17-én megalakult a Deák17 Galéria.

Videó

A Galéria 2020. december 17-én 6 éves lett. Nézzétek meg születésnapi videónkat!

Munkatársaink

Kaposi Dorka

Kaposi Dorka

galériavezető

Mit csinálok a galériában: az intézményt 2015-ös alapítása óta vezetem, ahol a kiállítások és programok fő irányvonalának kialakításáért vagyok felelős.

Tanulmányok: művészettörténész szakon végeztem 2008-ban az ELTE Bölcsészet Tudomány Karán, ahol a tanári diplomámat múzeumpedagógia szakiránnyal egészítettem ki. Külföldi tanulmányaimat Erasmus programmal az Universitá di Roma – La Sapienzán folytattam, múzeumi gyakorlatomat pedig a velencei Peggy Guggenheim Collectionban töltöttem.

Munkatapasztalat: Művészeti asszisztensként és kurátorként dolgoztam 5 évig a kortárs magyar és nemzetközi képzőművészetet bemutató Holdudvar, majd Hadik-Ház és Szatyor Galériában. Munkahelyeimen kívül számos más magyar és külföldi kortárs művészeti kiállítások szerveztem és nyitottam meg (B29 Galéria, Platán és LATARKA Galéria, Brody Studios, stb.). Kurátori tevékenységének középpontjában a képzőművészet nem szokványos megjelenési formái (vagy annak hiánya) állnak. Nemzetközi projektekben, tapasztalatcseréken 2001 óta veszek részt (Anglia, Olaszország, Németország, Franciaország, Spanyolország, Törökország, Ukrajna), ennek köszönhetően sokat láttam, utaztam.

Beszélt nyelvek: angol, olasz

Elérhetőség: manager[kukac]deak17galeria[pont]hu

Pataki Hanna Tina

PR és marketing

Mit csinálok a galériában: A PR és marketing tevékenyégéért vagyok felelős. Többek között én kezelem a Galéria honlapját és közösségi oldalait. Kitalálom a kiállításokhoz és az eseményekhez kapcsolódó kommunikációs terveket. Én írom a hírlevelet, küldöm ki a sajtóanyagot, szövegezem a szórólapokat és a plakátokat.

Tanulmányok: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szabad bölcsészet, kommunikáció- és médiatudomány, valamint kulturális antropológiai szakjain folytattam tanulmányimat. Erasmus tanulmányi ösztöndíjjal egy szemesztert a TU Dortmund újságíró képzésén töltöttem Németországban.

Szakmai tapasztalat: Korábban a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban dolgoztam kommunikációs munkatársként. A Múzeumban a marketing és a PR feladatok mellett programszervezéssel kapcsolatos feladatokat láttam el. Emellett volt alkalmam részt venni konferenciaszervezésben és tudományos kutatómunkában is. Előtte, az egyetemi éveim alatt fél évig a Néprajzi Múzeumban gyakornokoskodtam, illetve több kulturális szervezetnél végeztem önkéntes tevékenységet.

Beszélt nyelvek: angol, német

Elérhetőség: press[kukac]deak17galeria[pont]hu

Pataki Hanna Tina
Lucsánszky Ágnes

Lucsánszky Ágnes

Múzeumpedagógus

Mit csinálok a galériában:  A galéria kiállításaihoz dolgozok ki múzeumpedagógiai foglalkozásokat, illetve feladatom a Világjáró Gyerekek programsorozat szervezése és koordinálása.

Tanulmányok: Az ELTE Bölcsészkarán végeztem művészettörténet – német szakon, majd művészettörténetből mesterképzésen vettem részt, ahol a legújabbkori művészet szakirányra specializálódtam.

Munkatapasztalat: Az egyetemi gyakorlatomat a Ludwig Múzeumban végeztem, majd később öt évig voltam ott tárlatvezető, illetve múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartottam magyar és német nyelven.

Beszélt nyelvek: német, angol

Elérhetőség: muzeumpedagogia[kukac]deak17galeria[pont]hu 

Ványa Zsófi

Kiállítások, programok

Mit csinálok a galériában: A kiállítások és az azokhoz kapcsolódó programok szervezése a feladatom.  

Tanulmányok:  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom szakán, modern magyar irodalom szakirányon szereztem diplomát. A második mesterképzésemet a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem művészettörténet szakon.

Munkatapasztalat: Művészeti tanácsadóként dolgoztam a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft-nél, ahol elsősorban a művészeti pályázatok lebonyolításáért, szervezéséért feleltem, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeumban asszisztensként tevékenykedtem.

Beszélt nyelvek: angol, olasz

Elérhetőség: art[kukac]deak17galeria[pont]hu

András Tünde

András Tünde

Asszisztens

Mit csinálok a galériában: A galériában asszisztensi munkakörben dolgozom, a mindennapi munkát segítem. Időszakos kiállítások, programok, rendezvények előkészítésében és lebonyolításában veszek részt. Az adminisztrációs feladatokon kívül a kiállításokra, programokra érkező vendégeket fogadom és esetenként tárlatvezetést is tartok.

Tanulmányok: Tanulmányaimat Kolozsváron a Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen végeztem, alap-és mesterképzésen, festészet szakon. Erasmus programmal külföldi tanulmányi áthallgatáson vettem részt Olaszországban, Macerataban, az Accademia di belle arti egyetemen.

Munkatapasztalat: Gyakornoki munkát, Erasmus+ programmal Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógiai osztályán végeztem.

Elérhetőség: info[kukac]deak17galeria[pont]com