A velünk élő Kína!

 

A 2015. szeptemberében indult Világjáró gyerekek matinésorozat talán legnagyszabásúbb programja volt a február 18-i kínai gyereknap. Minden matiné más és más, egy igazi utazás, ahol 3 óra alatt belekóstolhatunk egy más kultúrára (sokszor szó szerint is). Ez legfőképp a csodálatos együttműködő partnereinknek köszönhető. A most szombati alkalom azért is különleges volt, mert soha ennyi szervezet nem dolgozott együtt azért, hogy a Világjáró gyerekeken tényleg az adott országban érezhessük magunkat. Ezúton is köszönjük a közös munkát partnereinknek (természetesen nem fontossági sorrendben):

Európa Kapuja Magyar-Kínai Egyesület – Az egyesület munkájáról bővebben olvashat ITT!

ELTE Konfuciusz Intézet

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kínai Tanszék

Guang Hua Kínai nyelvű Iskola Tánccsoport

Kong Ming Teaház

Klasszik Rádió és a GB Times

 

A Világjáró gyerekek már bevált felépítéséhez híven, ezen az alkalmon is egy rövid országismereti előadással kezdtünk, melyet Salát Gergely a PPKE-BTK kínai tanszékének tanára adott elő, majd a Guang Hua Kínai nyelvű Iskola  Tánccsoportja adott elő tradicionális kínai táncokat. Ahogy az már lenni szokott ezúttal is többféle kreatív foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket: készíthettek színes rizsképet, lampiont, sárkánybábot is, sőt a Kakas évéhez híven, kívánság kakasunktól is kívánhattak. A matinén a Kong Ming Teaház igazi kínai teáit is megkóstolhattuk.

 

Nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy a Világjáró gyerekek célkitűzéseinek híven nemcsak egy kis ízelítőt tudunk adni Kína sokszínű kultúrájából, de talán ahhoz is hozzá tudunk járulni, hogy a velünk élő kínai közösséget kicsit jobban megértsük, megismerjük és beszédbe elegyedhessünk.