A Deák17 Galéria felkerült az EDISON100 listára

Támogassatok minket a közönségszavazáson is!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy 2021-ben a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is felkerült az Edison100-as listára, amely olyan hazai, innovatív és jövőbarát kezdeményezéseket fog össze, amelyek az óvodás és iskolás gyermekek kritikus tudását és kompetenciáit fejlesztik az iskolai kereteken túl. Egyúttal a segítségeteket is szeretnénk kérni, hogy az Ediosnplatform által létrehozott közönségszavazáson is aktívan támogassatok minket, hogy még több tudással és szakértelemmel folytathassuk munkánkat a mindennapokban.

Az EDISON100-ról

Az Edison100 lista szereplőiben az a közös, hogy újszerűek témájukat, megközelítésüket, módszertanukat tekintve, a jövő szempontjából kritikus tudást, illetve képességeket fejlesztenek, és valódi, hosszú távú tudás elérésére törekszenek. Az Edisonplatform egyik célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. A zsűri 252 városból válogatta össze azt a 100 innovatív és jövőbarát, gyerekeket fejlesztő kezdeményezés, akiktől érdemes tanulni. A Galéria a kreatív mezőnyben került a legjobb 100 intézmény és kezdeményezés közé. Idén összesen 8 kategóriában böngészhetnek a szülők, hogy megtalálják a gyerekük számára legjobb iskolán kívüli programot. Nemcsak életkor, helyszín, hanem a fejlesztendő kompetencia és érdeklődési terület alapján is van lehetőségetek keresni a kezdeményezések között.

Az Edison100 lista online elérése: www.edisonplatform.hu

A Deák17 Galéria

Egyedülállóak vagyunk abban, hogy a kortárs művészetet elsősorban a fiatalok számára közvetítjük. Fogékonyságukra és nyitottságukra építve hozzájárulunk egy fenntartható, elfogadó világ és társadalom kialakulásához.

Idén a 2015 óta működő Deák17 Galéria a nívós Edison100 listára is felkerülhetett, többek között azért, mert nemcsak kiállító-, és közösségi térként, valamint művészetpedagógiai centrumként funkcionál, hanem hiánypótló, művészeti nevelést támogató feladatot is ellát. A látogatóink, programjaikon résztvevő fiatalok, családok pozitív, megerősítő visszajelzései jelentik a legnagyobb elismerést számunkra, ezek nyújtják a fő inspirációt. Az elért eredményeinket a számadatok is jól tükrözik, hiszen 2020-ig hozzávetőlegesen 72 db kiállítás, 474 bemutatott kortárs művész, 70.000 látogató fordult meg intézményünkben. Ezeken túl pedig nagy büszkeséget jelent számunkra a 2020-ban elnyert Családbarát Múzeum díj, illetve a megszerzett Közösségi Múzeum elismerés is.

Közönségszavazás

Az Edison100 lista szereplői közül különböző kategóriák legkiemelkedőbb szereplőit augusztus 31-én díjazzák, emellett közönségszavazás is indult, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra.

Kérünk titeket, hogy támogassátok aktívan a munkánkat és jelezzetek vissza az általunk végzett tevékenységekre, hogy folyamatosan fejlődhessünk és tudjuk, hogy olyan irányba haladunk, amely valóban a ti igényeiteket szolgálja. A szavazáshoz egy Facebook bejelentkezésre lesz szükségetek, ahol csupán két adatot kér a rendszer: a neveteket, illetve a profilképeteket, erre azért van szükség, hogy a duplikált szavazást elkerülhető legyen. A szavazás semmilyen kötelezettséggel nem jár, ellenben mi nagyon hálásak vagyunk minden leadott voksért.

A szavazásra augusztus 29-ig van lehetőség a következő felületen: www.nlc.hu/edison100/

Előre is hálásan köszönjük a készséges segítségeteket!

Sajtómegjelenések:

2021. augusztus 18., Kultúra.hu, A Deák17 Galéria a legjobb jövőbarát kezdeményezéseket összegyűjtő listára került LINK