Micsoda cirkusz!

-

A rajz és vizuális kultúra területén megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) legjobb pályaműveiből rendezett kiállítás, amely idén már hagyományszerűen, hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Deák17 Galériában.

A cirkusz a művészetnek az az ága, amely közvetlen, testközelben átélhető attrakciók intenzív élményét és örömét nyújtja a közönségnek. A bohócok, akrobaták, légtornászok, zsonglőrök, bűvészek, állatidomárok, táncosok, zenészek a cirkusz teljes csapatával egységben az emberi teljesítőképesség határán gyakorolják művészi tevékenységüket. A cirkuszban megtapasztalható dimenzió a sűrű pillanat, a megfeszített idő, a kibillenő tér, a kizárólagos ember-ember kapcsolat, a testközeli és rejtett valóság, a virtuális- és látszatvilág szavakkal nehezen leírható csodája. A cirkusz olyan összművészet, amely egyenes és szimbolikus értelemben is inspirálja a művészi kifejezőképességet, amelyből forrásként maga is merít. Ebben a középiskolás alkotók vizuális reflexiói és újraértelmezései, a hagyományos cirkuszi gesztusok kortárs újrahasznosítása jelenthet új dimenziót.

 

A vizuális kultúra OKTV versenybizottságának tájékoztatása szerint a 2019/2020. tanévi vizuális kultúra OKTV második fordulóba jutott versenyzőinek alkotásaiból rendezett Micsoda cirkusz című kiállítás 2020. július 15. szerda 15.00 órai megnyitója, a kialakult helyzetre való tekintettel, zártkörű lesz. A megnyitó, a közönség számára, csak online lesz követhető a Deák17 Galéria Facebook oldalán, később pedig visszanézhető lesz a Galéria YouTube csatornáján.

A kiállítás megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.) 2020. július 16. és augusztus 28. között, hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óra között, a biztonsági előírások - azok visszavonásáig történő - betartásával (maszk vagy kendő viselete kötelező, maximum 10 fő tartózkodhat egyidejűleg a kiállítótérben egymástól 1,5 m távolságban).

Megtekinthető: 2020. július 16 - augusztus 28.

Együttműködő partner: Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete

Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges a deak17galeria@gmail.com címen.

A kiállítás képanyaga az oldal alján található képgalériában is megtekinthető.

Facebook esemény

    

Megjelenések:

2020. július 7. - Magyar Katolikus Rádió - Távolkép-Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV ügyvezető elnőke (5:35-)

2020. június 30. - prae.hu - Cirkusz és szörnyek a Deák17 Galériában

2020. június 20. - Tisztáj online - Bohócok, akrobaták, idomárok - cirkusz a Deák17 Galériában