MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK AZ UTCA NEM JÁTSZÓTÉR KIÁLLÍTÁSHOZ

Az alábbi múzeumpedagógiai foglalkozások Az utca nem játszótér - A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019 kiállításunkhoz kapcsolódnak. A foglalkozások 2019. szeptember 10. és október 25. között kérhetőek, csoportok számára a Deák17 Galériában. 

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

GördeszKaland


Próbáltál már síelni, szörfözni vagy gördeszkázni? Te hogyan képzelsz el egy tökéletes deszkás trükköt? Milyen helyen lenne jó kipróbálni, hol gyakorolnál szívesen? Ha jobban megnézzük, a gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A foglalkozáson nagyvonalakban megismerkedünk a gördeszkázással, annak történetével és a kiállított képekből kiindulva mi is az egyéni alkotásokból hozunk létre egy közös alkotást.
 
Időigény: 60 - 75 perc
 
Korosztály: 8-14 év

Kapcsolódó tantárgyak: rajz- és vizuális kultúra, technika, hon- és társadalomismeret, testnevelés

Fejleszthető kompetenciák: figyelemkoncentráció, kreativitás, térlátás, önkifejezés, személyiségfejlesztés, asszociációs készség, kézügyesség

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

Extrém szobrászat


A foglalkozás során olyan, a kamaszokhoz közelálló témákat érintünk, mint az önkifejezés, a közösséghez tartozás, a lázadás és a saját határaink próbálgatása. A kiállításon keresztül megismerhetjük egy korábbi generáció útkeresését, és körvonalazódik előttünk a 80-90-es évek egy speciális korrajza. A résztvevők egy izgalmas és különleges technikát alkalmazva, a kiállítás anyagából inspirálódva egy életnagyságú szobrot készíthetnek el csoportokban saját testük segítségével.
 
Időigény: 90 perc
 
Korosztály: 14-18 év

Kapcsolódó tantárgyak: történelem, rajz- és vizuális kultúra, társadalomismeret, művészettörténet, önismeret, testnevelés

Fejleszthető kompetenciák: térlátás, tárgyalkotó készség, csapatmunkára való készség, kooperáció, kreatív és konstruktív gondolkodás, problémamegoldó készség, figyelemkoncentráció, személyiségfejlesztés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

A foglalkozásokon való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.