Gyermek és családi programjaink a Design Héten

-

 

Test. Kép. Tárgy tervezés - Családi foglalkozás a Borarti Alkotóműhellyel

2016. szeptember 24.

Időpont: 10.00-12.30

Korosztály: 8-10 éves kortól

Foglalkozást vezeti: Borarti for Kids

Olyan személyes használati tárgyakat készítünk, amik a tapintás, látás, hallás és ízlelés valamely formáját szolgálják, eszközként használják az emberek a mindennapokba beépülve. Olyan tárgyakat hozunk létre, amik az emberi test szükségleteit veszik figyelembe, illeszkednek hozzá, szinte belesimulnak, nem egy kívülálló tárgyként funkcionálnak. Vizsgáljuk a testünket, annak formáit, majd ebből kiindulva újrahasznosított alapanyagok és természetes hozzávalók kombinálásával új objektumokat hozunk létre közösen a gyerekekkel.

Vizsgálódás, tervezés, konstruktív gondolkodás, kivitelezés.

 Maximum 30 fő! 

Regisztráció: deak17galeria@gmail.com

 

 Tervezz várost! - Várostervezés-projektmenedzsment foglalkozás

2016. szeptember 27-29.

Korosztály: 12-18 év

Időpontok: napi két csoport, 10.00-12.30 és 14.00-16.30

 

A csoportok feladata, hogy megtervezzék, felújítsák az Erzsébet teret. A csoport tagjai nemcsak terveznek, de különböző fogyasztói csoportokat is alkotnak, a csoportjuk igényeinek megfelelő teret hoznak létre. "Fogyasztói csoportok": nyugdíjas, kismama/kisgyermekes család, 16-23 év közötti fiatal, vendéglátós, megrendelő/állam/főváros

A csoportoknak össze kell állítani a nekik kiosztott/választott érdekcsoport igényeit és egy makettet készíteni a változtatásokról újrahasznosított anyagokból, majd prezentálni, megvitatni a többi érdekcsoporttal.

Mit profitálnak a gyerekek? A nézőpont váltást, tudatos városi tervezésbe és közösségi tervezésben való részvételt, a projektmenedzsment skilleket is magáévá teheti, érvelés és vita képességének fejlesztése.

 

  STARTart - Várostervezés

2016. október 1.

Korosztály: 16/17 éves kortól

Időpont: 10.00-12.00

 

A STARTart sorozat célja, hogy a továbbtanulás előtt álló diákoknak segítséget nyújtson, hogy különböző szakmákkal megismerkedjenek. A fiatal, de már nem pályakezdő szakemberek mesélnek munkájukról illetve tanulmányaikról, a szakma szépségeiről és nehézségeiről.

 

A beszélgetés meghívott előadói: Alföldi György (építész, várostervező és fejlesztő), Szohr Gábor (tájépítész, Újirány csoport), Németh Regina (a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója)

 

Programunk a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozat hivatalos része.