Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában - 2. rész

 Deák17 Galériában lehetőség van gyakornoki program teljesítésére, amelyre szeretettel várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését. Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy szakmai gyakornokunknak teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogyan telik egy szakmai gyakorlat a Galériában.

 

Ványa Zsófia

 

1. Honnan jött az ötlet, hogy a Deák17 Galériába jelentkezz gyakornoknak?

Amióta ismerem a galériát, szeretem, amit csinálnak. Missziója, hogy a kortárs művészetet igyekszik eljuttatni a legkisebbekhez, szerintem egy nagyszerű, jövőt formáló vállalás. A jelentkezésemet azután küldtem el, hogy találkoztam Kaposi Dorkával, a galéria vezetőjével (egy interjút készítettem vele egy művészeti magazin számára): picit bepillanthattam a kulisszák mögé, és tetszett, amit láttam.

2. Mi motivált?


Művészettörténeti tanulmányokat folytatok jelenleg, és a múzeumpedagógia egy olyan kiegészítő irány, amiről csak érintőlegesen tanultam. Ugyanakkor kíváncsi voltam rá, hogy hogyan lehet a gyakorlatban jól megvalósítani az összehangolt munkát az intézmény szakmai programja és a múzeumpedagógia között.

3. Milyen feladataid voltak a Galériában?


Asszisztáltam hétvégi családi foglalkozásokon (Világjáró gyerekek) és nyári táborban, emellett hospitáltam a galéria múzeumpedagógusai által tartott órán. Mivel időközben, a vírushelyzet miatt bezárt a galéria, a munkatársak rugalmasan online is végezhető, a szakmában történő tájékozódást segítő feladatokat adtak ki nekem. Nagyon örültem neki, hogy részt vehettem mindezen túl a galéria által 2020 elején elindított, A kortárs művészet múzeumpedagógusa képzésen is, amit igazán hasznosnak és izgalmasnak találtam.

 

TÖLTSD GYAKORLATODAT A DEÁK17 GALÉRIÁBAN!
 

Hogyan jelentkezhetsz?
muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel.

Kérjük, hogy az alábbiakat mindenképp küldd el nekünk:
- önéletrajz
- motivációs levél
- mikor tudnál önkénteskedni?
- milyen feladatokat tudnál ellátni?

Jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! 
Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!