Blog

 • Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában - 2. rész

  Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában - 2. rész

   Deák17 Galériában lehetőség van gyakornoki program teljesítésére, amelyre szeretettel várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését. Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy szakmai gyakornokunknak teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogyan telik egy szakmai gyakorlat a Galériában.

 • Diákok kedvenc alkotásai/ Közös poszt az Élt egyszer egy... kiállításról

  Diákok kedvenc alkotásai/ Közös poszt az Élt egyszer egy... kiállításról

  A Galériában iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákokat kértünk meg arra, hogy válasszák ki kedvenc alkotásukat az épp  aktuális időszaki kiállításunk képei közül, és írják meg miért fogta meg őket az adott mű . A  következőkben észt meseillusztrációs Élt egyszer egy... című kiállításról írt reflexiókat olvashatjátok.

 • Meixner 20 kiállítás diák szemmel

  Meixner 20 kiállítás diák szemmel

  Közösségis diákok kedvenc alkotásai a Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiállításából.

 • A cirkusz, mint a világ közepe

  A cirkusz, mint a világ közepe

  A Deák17 Galéria 2020. július 16. és augusztus 28. között biztosít teret a Micsoda cirkusz! c. kiállításnak, amely az elmúlt néhány hét alatt igazán belopta magát a szívembe, s ez nem csupán azt jelenti, hogy nagyon szépnek találtam, míg körbejártam a kiállítást egy óra alatt. Egy kiállítás „szeretete” ennél valójában sokkal többet jelent. Egy kiállítás akkor éri el a valós célját, ha nemcsak akkor vagyunk ott, amikor valójában ott vagyunk a térben, hanem még sokkal azután is benne élünk. Ha nem csupán fizikailag kerülünk a kiállításba, hanem a szívünket és az agyunkat, az emlékeinket képes elkalauzolni valahová egészen máshová. Ebben az a legcsodálatosabb, hogy nem tudunk két egyforma helyre utazni, mert minden ember s vele az élettörténete, a lelkivilága, a személyisége, a világlátása egészen különböző. Ezek után felmerülhet a kérdés a kedves olvasóban, hogy ugyan miért ragadott meg engem ennyire ez a cirkusz világát feldolgozó kiállítás? S, hogy hová is utaztam én a tárlattal? Az elkövetkezendő néhány sorban többek között ezekre a kérdésre szeretnék választ adni, illetve egy átfogó képet kívánok nyújtani, hogy valójában mitől is olyan egyedülálló a Micsoda cirkusz!.

 • Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában - 1. rész

  Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában - 1. rész

  A Deák17 Galériában lehetőség van gyakornoki program teljesítésére, amelyre szeretettel várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését. Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy szakmai gyakornokunknak teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogyan telik egy szakmai gyakorlat a Galériában.